divendres, 3 de març del 2023

                                                               

                                                                 

8 de Març




        -El Dia Internacional de la Dona o Dia Internacional de la Dona és una celebració mundial el vuitè dia de març de cada any,Es considera que significa el respecte general, l'estima i l'amor per les dones pels seus èxits econòmics, polítics i socials .
       - Els drets de les dones són els drets i els drets que les dones i les nenes de tot el món reclamen. Les bases del moviment pels drets de les dones es van formar al segle  i el moviment feminista durant el segle  en alguns països aquests drets estan institucionalitzats o recolzats per llei. normes i comportaments locals, mentre que en altres països aquests drets són ignorats i suprimits.

                                                               Amelia Earhart:

-Melia Marie Earhart (nascuda el 24 de juliol de 1897, perduda el 2 de juliol de 1937, declarada morta el 5 de gener) va ser una escriptora, pionera i aviadora nord-americana. Earhart va ser la primera dona que va rebre la Creu d'Honor Voladora, ja que va ser la primera dona que va volar en solitari a través de l'Oceà Atlàntic. Va aconseguir molts altres rècords, va escriure sobre la seva experiència de vol i va aconseguir grans vendes, i va ser fonamental per establir la "Ninety-Nine", una organització de dones pilots. . Earhart es va unir a la facultat del famós Departament d'Aeronàutica de la Universitat de Purdue el 1935
  


Althea Gibson:

-Althea Gibson (25 d'agost de 1927 - 28 de setembre de 2003) va ser una antiga jugadora de tennis i golfista professional nord-americana. Jugava amb la mà dreta, es va retirar del joc l'any 1958. Es considera la primera dona negra a guanyar un títol de Grand Slam a Roland Garros 1956.

Valentina Vladimirovna: 

_Valentina Vladimirovna Tereshkova (nascuda el 6 de març de 1937) és una enginyera russa, membre de la Duma de l'Estat i antiga cosmonauta. És la primera dona i la més jove a l'espai, completant una missió en solitari a Vostok 6 el 16 de juny de 1963. Va orbitar la Terra 48 vegades, va passar gairebé tres dies a l'espai i encara és l'única dona que ha fet una missió espacial en solitari. . .

Tereshkova va ser criticada després que va aprovar una proposta a la Duma de l'Estat el 10 de març de 2020 per restablir el comptador de mandats presidencials de Putin, cosa que li va permetre continuar sent president fins al 2036. La Cambra va aprovar per 383 vots dels 450 membres.

Marie Curie:

_Maria Salomea Skłodowska-Curie,A​B​ más conocida como Marie CurieC​B​ o Madame Curie (Varsovia, 7 de noviembre de 1867-Passy, 4 de julio de 1934), fue una física y química polaca nacionalizada francesa. Pionera en el campo de la radiactividad, es la primera y única persona en recibir dos premios Nobel en distintas especialidades científicas: Física y Química.D​ También fue la primera mujer en ocupar el puesto de profesora en la Universidad de París y la primera en recibir sepultura con honores en el Panteón de París por méritos propios en 1995.E

Margaret Bourke White:

_La malaltia de Parkinson, també coneguda com a Parkinson, és un trastorn degeneratiu del sistema nerviós central que afecta principalment el sistema motor. Els símptomes comencen lentament a l'inici de la malaltia, els símptomes més evidents són tremolors, arcades, hipocinèsia i distorsió de la marxa. També es poden produir problemes de pensament i comportament. La demència també es fa freqüent en les etapes avançades de la malaltia. La depressió i l'ansietat també són símptomes habituals, que es produeixen en més d'un terç de les persones amb malaltia de Parkinson. Els símptomes sensorials inclouen trastorns del son i problemes emocionals. Els principals símptomes motors s'anomenen col·lectivament "parkinsonisme" o "síndrome de Parkinson". Generalment no es coneix la causa de la malaltia de Parkinson, però es creu que implica factors genètics i ambientals.


                                                        Sant Jordi 2023 Torna un cop més a Sant Boi i amb to...